Sabies que només un 10,9% de dones ostenten un càrrec polític en el món en l’actualitat?

Espolítica: la necessària escola de política per a dones joves d’Espanya

Segons https://www.espolitica.eu/ en 2020 només un 10,9% de dones ostentaven un càrrec polític en el món, només un 6% de dones han recollit un Premi Nobel fins a 2020 i només un 24,9% dels representants dels parlaments a nivell mundial són dones.

Ingalicia, punt multiplicador d’Eurodesk, juntament amb Acció Social per la Joventut, consideren aquestes xifres inacceptables i per això han creat Espolítica, la primera escola a Espanya de política per a dones joves que volen iniciar un itinerari formatiu per a comprendre i guiar la societat. Les participants d’Espolítica viuen una experiència d’apoderament, reforçant els seus coneixements i habilitats transversals, i creant una comunitat que les secunda.

El projecte Espolítica aposta per les joves líders per a generar un impacte a mitjà i llarg termini al nostre país. Amb aquesta iniciativa, els seus creadors pretenen que “totes les dones joves d’Espanya puguin ser conscients de les seves capacitats i convertir-se en agents de canvi en els seus instituts, en les seves comunitats locals, a les seves ciutats.”

El programa, de caràcter gratuït, ofereix una base conceptual i metodològica sobre matèries claus per a la formació social i política, com ara drets humans, igualtat i equitat de gènere, poder, ciutadania, lideratge, negociació, comunicació i oratòria, a més de promoure la construcció de xarxes que potenciïn les habilitats i la participació activa i col·laborativa de les dones en la vida pública.

L’escola es compon de 4 eixos fonamentals en la seva metodologia:

– Tallers formatius per a adquirir i desenvolupar competències i habilitats.

– Xerrades i debats amb representants i líders de la política, de la cultura i de l’emprenedoria.

– Visites a mitjans de comunicació i empreses d’èxit així com participació en esdeveniments culturals i d’emprenedoria.

– Trobades obertes al públic per a la reflexió i el debat sobre arguments d’actualitat i interès.

Al juny es preveu el lliurament de diplomes de la primera promoció d’al.lotes participants en Espolítica i el feedback de les participants no pot ser més positiu, preguntades sobre si es veuen en un futur liderant en l’àmbit polític i si l’Escola pot ajudar-les a aconseguir-ho han dit el següent:

“La veritat que sí. Estic segura que tot l’après en aquest curs podré posar-lo en pràctica en algun aspecte de la meva vida; i més encara en l’aspecte polític.”

“Definitivament sí, des de petita aquest ha estat el meu somni. Amb Espolítica, esforç i una mica de sort, ho aconseguiré.”

“M’interessa molt la política i sí que m’agradaria participar en algun moment. Segur que les eines que adquireixi a l’escola m’ajudaran moltíssim. Per exemple amb la comunicació i les relacions personals.”

“Encara no tinc clar al fet que vull dedicar-me professionalment en el futur, però mentre el decideixo per què no implicar-se en diferents àmbits que repercuteixen en les nostres vides? Em posicioni en l’àmbit polític en un futur, o acabi fent classes en algun col·legi, Espolítica m’haurà brindat l’oportunitat de participar activament, i col·laborar amb altres persones en la vida pública, i de tenir les eines bàsiques per a continuar el canvi.”

Actualment es troba oberta la inscripció per a la Segona Edició del programa.

Si estàs interessada Inscriu-te aquí