El “bonus jove” d’habitatge: una gran mesura per promoure l’accés a la vivenda de les persones joves

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que la nova Llei d’Habitatge que aprovarà el Govern inclourà la creació d’un ‘bonus jove’ d’habitatge dotat amb 250 euros mensuals durant els pròxims dos anys.

Segons ha detallat el president, aquest bonus beneficiarà als joves d’entre 18 i 35 anys amb rendes de treball i ingressos anuals inferiors a 23.725 euros. A més, ha informat que, en els casos de les famílies més vulnerables aquest bonus jove podrà completar-se amb més ajudes directes al lloguer de fins al 40% del seu valor.

Sánchez ha assegurat que els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, que inclouen aquesta primera Llei Estatal d’Habitatge, donaran resposta a la demanda d’emancipació dels joves en totes les ciutats d’Espanya.

«Destinarem una política pública a reduir l’edat d’emancipació tan insuportablement alta al nostre país perquè els joves puguin accedir a un habitatge en lloguer digna amb el suport i ajuda de l’Administració General de l’Estat», ha remarcat el president.