Després de l’anunci de la presidenta von der Leyen en el seu discurs sobre l’estat de la Unión 2021 de que 2022 hauria de ser un any dedicat als qui han dedicat tant als altres, la Comissió Europea de Joventut va presentar a l’octubre la seva proposta formal per a designar 2022 Any Europeu de la Joventut.

La Comissió coordinarà al llarg del 2022 una sèrie d’activitats en estret contacte amb el Parlament Europeu, els Estats membres, les autoritats regionals i locals, les organitzacions juvenils i els propis joves. Els joves europeus es beneficiaran de moltes oportunitats per adquirir coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional, i per reforçar el seu compromís cívic per donar-se forma al futur d’Europa.

Els programes de la Unió Europea dedicats a la joventut, com Erasmus + i el Cos Europeu de Solidaritat exerciran un paper central en la implementació i el finançament de les activitats de l’Any Europeu de la Joventut. A més, s’espera el llançament de diverses iniciatives emblemàtiques.

Està previst que l’any Europeu de la Joventut s’iniciï a l’any sota la Presidència francesa. El programa complet d’activitats i tota la informació està disponible en el Portal Europeo de la Joventut.