El marratxiner, Miki Duran, està preparant un curtmetratge sobre el balconing i per aconseguir-ho ha posat en marxa una campanya de micromecenatge, que es troba al web www.indiegogo.com/projects/ben/x/29112439. De moment, ja ha obtingut tres mil euros del total de deu mil marcats inicialment per dur a terme el projecte. I encara li queden cinquanta-quatre dies de recaptació al davant. “La meva idea és començar a gravar a finals d’agost o principi de setembre, quan l’illa comença a buidar-se u poc, perquè abans seria impossible”, explica Duran.

La idea de gravar aquest curtmetratge que es titularà BEN és posar el fil a l’agulla a un drama que se succeïx any rere any sense que ningú li posi remei. “És una imatge devastadora per a Mallorca i ara esper donar-li la volta amb aquest curtmetratge en clau d’humor negre que parla d’un suposat torneig en el qual joves britànics es concentren amb els entrenadors a Magaluf per veure qui aconsegueix aterrar a la piscina de l’hotel botant des d’allò més alt”, conta Duran.

El desenllaç de la competició el coneixem tots. Ara el que espera Miki Duran és que BEN aconsegueixi recaptar els doblers i es pugui rodar perquè les administracions, els hotels, els turistes i tota la societat “s’adone que la realitat del balconing és realment una anomalia que costa vides cada any a persones”.

Si la campanya de micromecenatge avança a l’actual ritme, Miki Duran encetarà el rodatge del seu projecte en pocs mesos i espera situar davant un mirall el balconing, un fenomen dramàtic reconegut a tot Espanya i que denigra la imatge de Mallorca i del turisme. “Estava cansat de sentir fer broma amb el balconing i Magaluf; crec que donant-li la volta i ridiculitzant el fenomen, podrem transmetre la seriositat i la urgència del que representa”, afirma Miki Duran.