El Ministeri d’Educació convoca les beques per a estudis universitaris i no universitaris.

Pots sol·licitar la teva beca per al curs 2024-2025 fins al 10 de maig de 2024 a les 15.00 hores.

Pots demanar la teva beca encara que no sàpigues el que estudiaràs o fins i tot si no saps si estodiaràs o no. Al setembre de 2024 podràs entrar de nou a la teva sol·licitud per a confirmar o canviar algunes dades acadèmiques.

Per a quins estudis pots sol·licitar una beca?

Estudis No Universitaris
• Batxillerat
• Cursos d’accés i de preparació per a proves d’accés a la Formació Professional i cursos de formació específics per a accés a cicles formatius de grau mitjà i superior, impartits en centres públics i privats concertats
• Formació Professional de grau mitjà i de grau superior
• Ensenyaments artístics: professionals i superiors
• Ensenyaments d’idiomes en Escoles Oficials, inclosa la modalitat a distància
• Ensenyaments esportius
• Estudis religiosos superiors
• Formació Professional de Grau Bàsic

Estudis universitaris
• Curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys (impartit per universitats públiques)
• Ensenyaments universitaris per a títols de grau i de màster.

Com has de sol·licitar la teva beca?

Has de sol·licitar la teva beca a través de la web https://becaseducacion.gob.es i emplenar el formulari.
Tot el procés de sol·licitud de la beca es realitza a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports.

Primer pas: REGISTRA’T en la Seu Electrònica. Per a això necessites un usuari i una contrasenya:

• Si ja t’has registrat prèviament per a qualsevol altre tràmit, el teu compte continua sent vàlida i no fa falta que et tornis a registrar.
• Si mai t’has registrat, clica en «Registri’s» i segueix els passos per a crear un compte.

Segon pas: ACCEDEIX a la SOL·LICITUD de beca, pots fer-ho de dues formes:
– amb Cl@ve (claus electròniques d’administracions públiques) o certificat electrònic, si disposes d’ells
– mitjançant el mateix usuari i contrasenya amb els quals et vas registrar en la seu electrònica.

Tercer pas: EMPLENA EL FORMULARI
1. Una vegada dins, has d’emplenar el formulari en línia.
En aquest pas, no hauràs d’aportar documentació perquè les unitats encarregades de la tramitació de beques consultaran totes les dades necessàries per a comprovar que reuneixes els requisits per a sol·licitar-la. Només en determinats suposats et demanaran que aportacions algun document concret.
Si tot està correcte podràs descarregar el justificant. Recorda imprimir-ho o descarregar-ho com a garantia de presentació de la beca. En la Seu Electrònica apareixerà com “Presentada”.

Tingues en compte que si la teva sol·licitud es queda en “Esborrany” no podrà ser tramitada.

2. La Unitat de Beques comprovarà si reuneixes els requisits i si les dades són correctes. Després el Ministeri consultarà amb l’administració tributària les dades econòmiques. En aquest punt la teva sol·licitud pots estar: “en Tràmit en la teva Unitat de Beques”, o “En tràmit en el Ministeri d’Educació”.

3. Mitjançant una notificació a la teva carpeta “Les meves notificacions” t’informaran de si reuneixes els requisits econòmics. I et donaran les instruccions per a continuar amb el procés.
Si reuneixes els requisits econòmics hauràs de complir altres requisits (generals i acadèmics).
Si no reuneixes els requisits econòmics i creus que hi ha hagut un error t’informaran del termini per a presentar al·legacions.

  • Recorda: Consulta una vegada per setmana la carpeta de “Les meves Notificacions” en la Seu Electrònica i el teu correu electrònic

4. Si vols modificar les dades acadèmiques de la teva sol·licitud o fer al·legacions, a la notificació t’informaran del termini per  fer-ho (al curs 23-24 va ser al setembre).

  •    Recorda: Revisa la informació de tipus acadèmic que vas anotar en la teva sol·licitud. Si ha variat hauràs de corregir-la en aquest termini.

5. Comprovació dels teus requisits acadèmics. Si reuneixes tots els requisits t’assignaran les quanties de la beca. Consulta en la Seu Electrònica la teva sol·licitud, pot estar: “En tràmit en la teva Unitat de Beques” o “ En tràmit en el Ministeri d’Educació”.

6. Resolució de la teva sol·licitud. Mitjançant una notificació en la teva carpeta “Les meves Notificacions” de la Seu Electrònica.

7. Rebras l’import de la teva beca. Quan hagis rebut la notificació t’abonaran en el teu compte la quantitat que et correspongui.

8. En la pàgina web del Ministeri es publicarà un llistat definitiu de becaris. No t’avisaran de manera individual.

  • Recorda que obtenir la beca et compromet a unes mínimes obligacions quant als teus estudis i si no les compleixes hauràs de retornar els diners rebuts; per exemple: no complir amb una assistència mínima, donar-se de baixa, no aprovar un determinat percentatge d’assignatures o crèdits, no presentar el projecte de fi de carrera,…