Descobreix tots els avantatges de tenir aquests carnets

Et recopilam tota la informació que necessites sobre els tipus de carnet que pots tenir. Un Carnet Jove pels menors de 26 anys, Carnet ISIC per estudiants internacionals, Carnet ITIC per professors i el Carnet Alberguista.

Una de les iniciatives adreçades a joves que més acceptació ha tengut des de la seva implantació, és el Carnet Jove Europeu, denominat a la nostra comunitat com a Carnet Jove de les Illes Balears.  A les Illes Balears hi ha més de 28.000 joves titulars del Carnet Jove i a Europa són més de 6 milions. 

El Carnet Jove de les Illes Balears és un servei de l’Institut Balear de la Joventut, depenent de la Conselleria de Serveis Socials i Esports, amb el suport de CAIXA Bank i Imagin.

El Carnet Jove Europeu (també conegut com a EURO <26) és una targeta de beneficis per a habitants joves a Europa. La targeta és un projecte realitzat per la European Youth Card Association i el seu objectiu principal és fomentar la mobilitat, així com el desenvolupament personal i cultural dels joves.

La targeta permet al seu posseïdor gaudir de tarifes rebaixades en activitats culturals, botigues, transport, restaurants i allotjament, i es pot utilitzar en 38 països europeus. La majoria dels països permeten comprar i usar el Carnet fins a l’edat de 30 anys. La targeta generalment és vàlida durant un any des de la seva emissió.

En molts països europeus, el Carnet encara es coneix com a EURO <26, però amb el canvi del límit d’edat (de 26 a 30), cada vegada més es diu Carnet Jove Europeu (en espanyol o en l’idioma local.)

La European Youth Card és administrat per la European Youth Card Association (EYCA, Associació del Carnet Jove Europeu en espanyol), una organització sense finalitats de lucre que representa a 40 organitzacions de Carnets Joves en 38 països. Totes les organitzacions membres de EYCA emeten el Carnet Jove Europeu en el seuterritori i desenvolupen descomptes locals individualment. La branca principal EYCA té la seva seu social als Països Baixos i la seva seu administrativa a Bratislava, Eslovàquia.

El Carnet Jove Europeu es pot comprar a través de l’organització nacional que s’encarregui dels carnets en cada país (A Espanya, el Govern d’Espanya, la companyia ferroviària RENFE, i l’entitat bancària CaixaBank).

El Carnet Jove que s’expedeix a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pot ser de dues modalitats

  1. Carnet Jove en la modalitat bàsica, que segueix el disseny del Carnet Jove Europeu acordat entre l’EYCA i l’Institut Balear de la Joventut.
  1. Carnet Jove financer, que permet als joves titulars gaudir de tots els descomptes i avantatges associats al Programa Carnet Jove Europeu en les mateixes condicions que el Carnet Jove i, a més, fer-la servir com a targeta financera en la modalitat de dèbit, crèdit, moneder o qualsevol altra que es pugui posar a disposició de les persones titulars. El carnet jove financer es pot utilitzar com a mitjà de pagament nacional i internacional. 

El preu públic per l’expedició del Carnet Jove és de 6 euros en qualsevol de les dues modalitats, i en la modalitat financera, l’entitat financera pot establir altres quotes anuals en concepte de comissions pels serveis posats a la disposició dels usuaris del Carnet. Igualment, el preu públic per renovar el Carnet Jove, en qualsevol de les dues modalitats, una vegada exhaurit el termini de vigència, és de 6 euros.

S’ha implantat el Carnet Jove digital de les Illes Balears, que permet accedir a tots els serveis, avantatges i descomptes a través del mòbil. És un complement del Carnet Jove físic, no substitutiu d’aquest, amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquest servei entre les persones joves. 

El nou format, a més de permetre prescindir del plàstic, també canvia la seva estètica per adaptar-se a als cànons que marca el Carnet Jove Europeu. 

Entre d’altres novetats, la versió digital del nou Carnet Jove de les Illes Balears inclou un número de Carnet Jove Europeu per accedir no sols als descomptes dels 30 països europeus, sinó també els descomptes en linia a través de la pàgina web d’EYCA. Així que els descomptes i avantatges, així com  les noves adhesions de les entitats col.laboradores se podran gestionar en linia.

Les eines digitals són la plataforma digital, constantment renovada i actualitzada, que permet una major interacció entre les persones usuàries i el servei, i la nova app, per accedir a tots els continguts des del mòbil.  

També s’ha posat en marxa el Pack Jove 2020, un talonari de 87 vals d’avantatges i descomptes d’un sol ús, per primera vegada en suport digital. El Pack Jove pot arribar a suposar un estalvi de més de 2800 euros pels joves titulars del Carnet Jove de les llles Balears, ja que és un producte exclusiu d’IBJove, on hi col.laboren entitats de les quatre illes. 

+ INFO

ISIC (Carnet de estudiant internacional)

El carnet ISIC és l’únic document que acredita la condició d’estudiant a tot el món, reconeguda per la UNESCO i la Unió Europea.

El carnet d’estudiant internacional (ISIC), es va crear en 1953 per una iniciativa de la Unió d’Estudiants de Noruega i Holanda, amb el suport de la Secretaria de Coordinació de les Unions Nacionals d’Estudiants de Dinamarca (COSEC).

ISIC va ser reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). 

Després de l’expansió de ISIC a nivell internacional, a Espanya es comencen a veure les primeres iniciatives de l’organització, amb els contactes entre organitzadors i estudiants de diferents comunitats autònomes. Després d’anys de treball, es va fundar oficialment a Madrid, una de les seus mundials de l’organització ISIC. 

Els avantatges que té són l’entrada a diversos llocs culturals i històrics a preus especials d’estudiant: en museus, teatres, transports, activitats culturals, i molts més. També compta amb un paquet complet de serveis de comunicació amb descomptes en cridades i missatges ( www. isiconnect.ekit.com). A més, se pot contractar online l’ISIC- assegurança ( equipatge, accidents, hospitalització, reemborsament de despeses mèdiques, responsabilitat civil privada i assistència 24h).

L’edat d’obtenció és des dels 12 anys i sense límit d’edat, sempre que s’acrediti la  condició d’estudiant mitjançant el certificat d’estar matriculat en un curs acadèmic complet.

La seva validesa és d’un any des de la data d’emissió.

El carnet ISIC continua sent l’única prova reconeguda per a acreditar-te internacionalment com a estudiant, professor o persona jove menor de trenta anys. Actualment, ser de l’organització i titular d’algun dels seus carnets, és obtenir accés a més de 150.000 descomptes en productes, serveis o experiències a nivell local i internacional, en 135 països diferents.

+ INFO

TEACHER (Carnet de professor)

El Carnet Teacher professor internacional està creat especialment per a professors i els reconeix com a tal a l’estranger. Ho poden sol·licitar tots aquells professors en actiu que acreditin la seva condició com a personal docent a temps complet en una institució educativa reconeguda oficialment i aportant la documentació necessària.

Permet obtenir descomptes en viatges, museus, Monuments i exposicions, activitats de caràcter cultural en un gran nombre de països.

La validesa és d’un any des de la data d’emissió.

+ INFO

Carnet d’alberguista

El carnet d’alberguista és reconegut internacionalment i és vàlid per a ser utilitzat en tots els albergs nacionals i estrangers. Permet identificar-se com a membre de la REAJ (Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils – www.reaj.com ) i allotjar-se en els albergs que li pertanyen així com els associats a la federació internacional d’albergs juvenils  IYHF (International Youth Hostel Federation – www.iyhf.org ). També permet gaudir dels diferents avantatges i promocions que s’ofereixen.

Existeixen diverses Modalitats perquè tothom tingui l’oportunitat d’allotjar-se en algun d’ells.

– Juvenil: menors de 30 anys. 

– Adult: a partir de 30 anys, sense límit d’edat. 

– Grup: mínim 10 persones menors de 30 anys. Aquest carnet és gratuït sempre que es demostri la condició de grup federat, associació, etc; i ha de presentar-se una fotocòpia dels estatuts, per a adjuntar a l’imprès.

– Familiar: famílies espanyoles amb fills menors de 18 anys; ha de presentar-se fotocòpia del llibre de família o carnet equivalent. 

El carnet té la durada d’un any des del dia en què s’emet.

La REAJ és la xarxa espanyola d’albergs juvenils. L’INJUVE i les comunitats autònomes ofereixen a les persones joves la possibilitat d’usar més de 4500 albergs repartits per tot el món, pel suport que presta a la xarxa espanyola d’albergs juvenils (REAJ), representant de la federació internacional d’albergs juvenils (IYHF).

A Espanya existeixen actualment gairebé 300 albergs. La filosofia de l’alberguisme juvenil és la de fer un turisme actiu, cultural, esportiu, i sobretot de confraternització, entre les persones joves del món.