Tot el que necessites saber per preparar oposicions

Aprèn tot el que has de tenir en compte per anar ben preparat per fer oposicions. Una gran opció per qui cerca estabilitat laboral i qualitat de vida, el que fa que sigui un objectiu desitjat per molta gent.

Editorials

Les editorials especialitzades en manuals i temaris d’oposicions són les següents:

Adams 

Editorial CEP

MAD – La editorial del opositor

Temario Oposiciones

Llibreria Quars. c. Parellades 12 (local 16), Palma
Tel. 971 726 496

Librería Agapea. c. del Marquès de la Fontsanta, 6, Palma. Tel. 971 465361

Llibreria Embat. Passatge Particular Joan XXIII, s/n,Palma. Tel. 971 71 33 50 

Acadèmies d’oposicions

  • Acadèmia Carrió – c. Miquel dels Sants Oliver, 17. Tel: 971 458 312 – 971 458 300
  • Escuela Politècnica Balear – Av. Gaspar Bennàzar, Arquitecte, 41. Tel: 971 755 530
  • Barcena Formación (Oposicentro) – c. Arxiduc Lluis Salvador,26. Tel: 600 882 625
  • Academia Fleming -c/ Jesús, 16. 07005. · Palma de Mallorca · Illes Balears · T. 971 761 808

L’accés a l’Administració Pública se fa mitjançant oposicions.

Les oposicions són uns exàmens o proves que fan les distintes administracions públiques a l’hora de seleccionar el seu personal. L’estabilitat laboral i la qualitat de vida d’aquest tipus de feina fan que sigui un objectiu molt desitjat per a la majoria dels joves, però requereix esforç i, sobretot, planificació.

Podem distingir tres fases dins la convocatòria d’una oposició. Si  coneixes el funcionament podràs presentar-te en les millors condicions a l’examen.

És la primera passa en el procés d’oposicions. És un anunci que es publica al BOE o al BOIB, on cada administració detalla les places que vol treure durant l’any a oposició. Hem de tenir clar que només és un anunci, per la qual cosa no hi trobarem informació sobre temaris, exercicis, ni queda obert el termini d’inscripció. Aquest anunci ens permet saber quantes places sortiran cada any dels diversos cossos, tant especials com generals.

  • Bases generals: són les “regles del joc” que han de regir totes les oposicions que convoqui l’Administració que publica les bases. Per exemple, requisits d’edat, nacionalitat, llocs d’inscripció etc…
  • Bases específiques: són les regles de cada oposició en concret: per exemple, les bases específiques d’una oposició de bomber ens diran com seran les proves físiques, els temes que entren als exàmens, si hi haurà entrevista, quant de temps duren els tests psicotècnics, etc. És la informació que ens diu com preparar els exàmens i les proves.

El més usual és que hi hagi 20 dies per apuntar-se a l’oposició des que es publiquen les bases específiques, però els ajuntaments sovint obren el termini d’inscripció mitjançant un anunci que es publica al BOE, avisant que hi ha 20 dies per apuntar-se a l’oposició.